torstai 14. tammikuuta 2021

Video

 


Oletko tutustunut perinneniityn kunnostushankkeeseemme? Osta tästä linkistä tuotteita https://mesenaatti.me/1897/pelastetaan-perinnemaisema/. Pääset auttamaan kukkaniityn kunnostuksessa.

Tein videon mesenaatti.me:n kampanjaan. Siinä selviää tarkemmin miksi tuolta alueelta on kivet poistettava. Maalaismaisemmassa ympäristössä saisi muutama kivinen pelto olla melkoisen rauhassa metsityshankkeilta ynnä muilta vastaavilta. Tämä meidän kylämme on tässä asiassa erikoistapaus kun kylän kaikki muut pellot on metsitetty. Eli täällä metsitys on ollut keskivertoa voimakkaampaa.

Toivottavasti huomataan ajoissa että pelkkä puuntuotantokaan ei ole luonnon monimuotoisuudelle hyväksi vaikka metsästä saadaankin merkittäviä lisätuloja. Peltojen ja niittyjen kasvaessa umpeen monet harvinaistuneet lajit kuten pääskyt, kottaraiset ja kiurut katoavat alueelta kokonaan. Hyönteissyöjälinnut ovat merkittäviä tuhohyönteisten torjujia.

Luontaisten vihollisten kadotessa joudutaan käyttämään kemiallisia torjuntakeinoja haittaeläinten kurissa pitämiseksi. Tästä aiheutuu luonnolle entistä enemmän haittaa. Vaikka ihminen on mahtava ja viisas, luonto voi käyttäytyä arvaamattomalla tavalla eikä sille ihminen voi mitään. Tästä ovat esimerkkeinä suuret metsäpalot, Norjan taannoinen maanvyöry, Kouvolan maanjäristys ynnä muut vastaavat tapaukset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti