sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Uusi vuosi ja entiset kujeet

 


Niin se vuosikin ehti tässä välissä vaihtua. Emme järjestäneet ilotulitusta kun tulitteet olisi pitänyt käydä ostamassa 50 kilometrin päästä, ja syrjätiet olivat koko uuden vuoden alusviikon sellaisella niljanteella, että hyvä kun neljääkymppiä pääsi ruokakaupasta muonalastin hakemaan.

Aattoilta kului lumitöiden merkeissä. Puolilta öin oli taas satanut 5 senttiä uutta kolattavaa. Lumisateessa eivät kyläläisten ilotulitukset näkyneet, mutta paukoset kuuluivat hyvin. Itse uudenvuodenpäivä meni kirjaimellisesti kissanpäiviä viettäessä eikä eväämme hetkautettu.

Tänään on jo kolmas päivä tammikuuta eli oli viimeinkin ryhdistäydyttävä ja otettava lumityövehkeet kauniiseen käteen. 1 1/2 tuntia kului kolan varressa. Samalla tuli lapioitua lunta seinivieriin pakkaseristeeksi.

Kylämaiseman kunnostukseen käynnistämälleni joukkorahoituskampanjallemme kuuluu hyvää! Eilenkin tuli kaksi uutta mesetoijaa ja paikallislehti haastatteli aiheesta. Tehdään tästä koko Sivakan kylän yhteinen hanke!

Voit osallistua perinnemaisemakampanjaan klikkaamalla tätä linkkiä ja valitsemalla sieltä vastikkeita. https://mesenaatti.me/1897/pelastetaan-perinnemaisema/ Myydyistä vastikkeista saaduilla tuloilla rahoitamme Pohjorinteen kivien poiston. Tietysti joudumme omaakin rahaa käyttämään, mutta joukkorahoitus olisi tässä suurena apuna. Tältä Pohjorinteellä näytti tänään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti