sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Pohjalaiset vs itäsuomalaiset

 


Itäsuomalaisten ja eteläpohjalaisten välillä on huikea kulttuuriero. Geenitutkimuksissa onkin todettu näiden kahden ihmisryhmän edustavan kokonaan eri rotuja. Otetaanpa esimerkiksi ihmisten välinen kanssakäynti. Kun pohjalainen lupaa jotain, se myös pitää. Kun itäsuomalainen vaikka lupaa "käydä katsomassa jotain", tähän on suhtauduttava vähintäänkin varauksella. Fiksut itäsuomalaiset nääs eivät sano asioita suoraan, vaan mutkan kautta etteivät pahastuttaisi ketään.

Tähän olen minäkin saanut sopeutua puolittain itäsuomalaisena, puolittain eteläpohjalaisena. Kun kysyn meille työntekijää, luvataan tulla katsomaan. Kuluu useampi kuukausi eikä ketään näy. Koko asia on jo lupaajalta unohtunut. Ja pienetkin työt viivästyvät tämän turhan odottelun takia.

Pakkanen teki meille tepposet, kun tilasin syksyllä paikallisen sähköfirman asentamaan meille vessaan uuden lämpöpatterin ennen talven tuloa. Talvi tuli, pakkanen -32°C, patteri rikki. Vesijohdothan siinä jäätyivät. Laitoin pienen irtopatterin vessaan, johdot sulivat ja saadaan taas vettä hanasta. Sähköyhtiötä, jonka piti tulla ennen talven tuloa, ei vain kuulu.... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti