torstai 21. tammikuuta 2021

P.....kaduuni, vaan tulipahan tehtyä!

 


Meille soitettiin SiunSotelta, että tulevat tarkistamaan pyörätuolia kun siitä on jarru mennyt rikki. No, tietäähän sen kun kaikkea tavaraa on vanhassa talossa paljon ja pyörätuolin kulkua varten piti huonekuluja siirrellä äärimmilleen. Välillä kuljetin ottaa osumia - kaikesta huolimatta.

Taloon muutti uudelta vuodelta uusi kissa. Katti pidetään alkuun koko ajan sisätiloissa ettei se heti joutuisi "metsäpeittoon". Se ei aivan heti keksinyt, minne pitää luontaiset tarpeet tehdä. Niinpä alkoi makuuhuoneesta kuulua epämääräistä rapinaa.

Kun hoitohenkilökuntaa saapuu paikalle, kannattaa pitää huusholli kunnossa. Niinpä tänään oli vuorossa makuuhuoneen perusteellinen jynssäys. Sängyn alle oli pudonnut kirjettä, korttia, kouluvihkoa ja vaikka mitä. Joukossa pari kissankakkaa. 


Meni siinä pari tuntia kun selvittelin kaikki liput ja laput. Pahimmin likaantuneista keräsin postimerkit talteen. Harrastanhan muun keräilyn lisäksi filateliaa. Osa tärkeämmistä papereista on nyt kuivumassa. Luutusin lattian perusteellisesti desinfiointiaineella. "Syyllinen" tuli välillä tutkimaan, mitä teen. Pesin myös käteni erityisen huolella.

Siinä meni kaunis ulkoilupäivä huvassa, vaan tulipahan tehtyä! Meillä on hyvä tienauraaja, joka käy jo aamuyöstä aukaisemassa kylätien tasaiseksi ja leveäksi. Tälle päivälle on odottamassa pihalla lumityöt, asunnon lämmitys, ruoan laitto, siivous ynnä muuta kotityötä. Tahtoo pimeä tulla ennekuin lenkille ehtii.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti