lauantai 26. joulukuuta 2020

Muistoja kyläkirjaan

 



Hyvää tapaninpäivää rakkaat lukijani! Minulla olisi teille pieni pyyntö. Kun te luette niin ahkerasti tätä meidän blogiamme, niin voisitteko vuorostanne itsekin kirjoittaa jotain? Google Analyticsin mukaan tämän blogin lukijat ovat Itä-Suomen suunnalta. Kerään aineistoa Sivakan kylästä kertovaan teokseen. En ole itse elänyt sota-aikaa. Koulukin lopetti toimintansa kun olin tokaluokalla. Karja hävitettiin meiltä kun olin toisella kymmenellä.

Minulla ei ole siis hajuakaan, millaista kylässämme oli elää sota-aikana ja sotien jälkeen. Pienikin muistelu tai valokuva esimerkiksi kyläkaupasta olisi suuresti tervetullut. Muistelijoille tarjoan ilmaiset pullakahvit santsikupin kera kesäkahviossamme. Merkittäviä tietoja luovuttaneille ilmainen kyläkirja sitten kun se valmistuu.

Valokuvat, lehtiartikkelit, muistelut ynnä muut voit laittaa tämä blogin komenttikenttään tahikka sähköpostilla marjoriinah@gmail.com. Ja sitten lopuksi, ettei totuus unohtuisi, muistathan joukkorahoituskampanjani Sivakkavaaran viimeisen perinnemaiseman puolesta? Kampanjastani tulee tietenkin luku kyläkirjaan. 

Klikkaa linkkiä https://mesenaatti.me/1897/pelastetaan-perinnemaisema/ ja osta vastikkeita! Seuraavassa esiittelen suosituimpia kampanjatuotteita. 



Kukkaniittypostimerkit. Merkissä on kuvattuna suojeltava ja kunnostettava Pohjorinteen luonnonniitty Peri-Sivakassa. Näitä on myyty paljon! Tilasin niitä puolenkummentä arkkia, mutta ne loppuivat heti kesken. Tilaan niitä lisää kun merkkien tarkka menekki saadaan selville. Voit ostaa 10 kpl:n arkin täältä https://mesenaatti.me/1897/pelastetaan-perinnemaisema/.


Kuvakirjassa esitellään Sivakan maisemia jokaisena neljänä vuodenaikana. Käydään Vastasmännikön muinaiskalmistolla ja Itkukivellä. Ihmetellään, mistä Kukkarokivi saikaan nimensä. Ihastellaan kylän komeinta järvimaisemaa ja piipahdetaan Murtovaaran talomuseolla. Kovakantisessa vätikuvateoksessa on vahvat kartonkilehdet. Tilaa opus tästä https://mesenaatti.me/1897/pelastetaan-perinnemaisema/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti