torstai 24. joulukuuta 2020

Hyvää joulunaikaa!

 


Niin se tämä jouluaatto meni lumitöiden parissa. Eilen satoi 10 senttiä uutta kolattavaa. Kaupunki huolehtii kylätien aurauksen ja linko oli käynyt yöllä aukaisemassa tien. Illalla tein sen lupaamani taatelikakun. Siinä ei vatkattukaan munia, vaan kaikki ainekset vaan sekoitettiin keskenään sen jälkeen kun voi oli sulatettu ja taatelit keitetty. Emme ole viälä maistaneet sitä, mutta ulkonäkönsä puolesta se onnistui erinomaisesti, vaikka leivoinkin väsyneenä.


Iltaohjelmassamme on haudoilla käynti. Myös Jennin, Mustin sekä Upi-Ville-Petterin. Ne olivat meidän lemmikkejä, elleivät uudet lukijat sitä tiedä. Tuossa yläkuvassa on meidän pirttirakennus, joka siirrettiin Kerimäeltä tänne Valtimolle. Huomaa, että siitä on "katkaistu" 1/2 kerrosta. Rakennusta kasanneet timpurit eivät muiden harrastustensa, lue: kaljanjuonnin, ohella jaksaneet pystyttää kaikkia kerroksia. Ja osan seinähirsistä he käyttivätkin aukkopaikkojen korjaamiseen, vaikka siihen tarkoitukseen oli ostettu uusia hirsiä. Nuo ledikynttilät ovat uskomattoman kestäviä. Samat paristot riittävät joulun yli. 

Iltaohjelmassamme on lahjojen aukaisua ynnä muuta mukavaa. Jos tahdot antaa erilaisen lahjan, osallistu kylämaisemakampanjaamme ja osta vastike tai useampi klikkaamalla https://mesenaatti.me/1897/pelastetaan-perinnemaisema/. Kiitos jos autat! Hyvää joulua! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti