perjantai 25. joulukuuta 2020

Aina hauskaa olla pitää...

 


No, johan rävähti tämä minun blogini seuraajakunta! Eipä teillä taida parempaa tekemistä joulunpyhinä olla, niin luette salon pöljän päivityksiä. Tämä internetin maailma on ihmeellinen! Täytyy vähän varoa, mitä tänne kirjoittaa, ihan oikeastikin, eikä vaan tietoturvan kannalta.

Nimittäin, säästin postikuluja ja vein naapureiden joulukortit suoraan heidän postilaatikoihin. Minulla oli älykännykkä mukanani ja kirjoittelin huvikseni Twitteriin kavereilleni reissustani. Älähän ollakaan. Googlasin eilen meidän kyläämme. Kappas vaan! Kaikki twiittini joulukorttien jakoreissultani olivat päätyneet Googleen!

Tietysti olisin voinut julkaista twiitit siten että vain seuraajani näkevät ne. Mutta mainostahan tämä kaikki kylällemme on. Näkevät muuallakin että hyvinhän siellä takamailla elämä sujuu! Ties vaikka joku innostuu maallemuutosta päivitysteni ansiosta. Letkautin kavereilleni, että varmaan Google huomenna tietää, mitä  saimme joululahjoiksi.

No, mitä me saimme? Vanhemmalle väelle oli lämpökerrasto, sukat ja liköörikarkkeja. Minä sain työhanskat, kuulakyniä (olen kova kirjoittamaan käsinkin ja minulla on kynät aina loppu) ja liköörikarkkeja. Tiesitkö muuten, että karkeissa on oikeasti alkoholia - ei esanssia?

Yöllä katsoimme perinteisen jouluyön messun Pietarinkirkosta Vatikaanista. Mielestäni joulu tulee oikeasti vasta silloin. Kirkossa oli vain kourallinen väkeä ja kaikilla maskit, paitsi kuorolla. Tuntui oudolta kun kirkko on yleensä täyteen nuijittu.

Sitten ei uni heti tullutkaan ja söin kinkkua suoraan jääkaapista. Aamulla nukuttiin pitkään ja herättiin joulupäivän evankelis-luterilaista jumalanpalvelusta katsomaan. Ei kun oudommaksi meni. Suomen kirkossa ei ollut seurakuntalaisia ollenkaan! Elämme erikoisia aikoja. Nyt oli vielä Jupiterin ja Saturnuksen konjunktio, jota viisaat väittävät Betlehemin tähdeksi. Vanha kansa sanoi, että saahan nähdä mitä tästä vielä seuraa.

Muuten, oletko jo tutustunut joukkorahoituskampanjaani kylämaiseman säilyttämisen puolesta? Kyllähän näin komea näköala täytyy auki pitää kun kylämme on niin kuuluisa, että Googlekin sen tietää! Joukkorahoituskampanja EI ole mikään hyväntekeväisyyskeräys. Kampanjassa ostetaan tavaroita, esimerkiksi kirjoja, postimerkkejä, tai palveluita kuten Bed&Breakfast, pullakahvit, opastettu kierros. Ne ovat normihintaa hieman kalliimpia, kun vastikkeista saatavilla tuloilla rahoitetaan kampanja. Mesenaatti.me ottaa pienen osuuden itselleen. Klikkaa linkkiä ja osta vastike https://mesenaatti.me/1897/pelastetaan-perinnemaisema/

No, minäpä tässä nyt lopettelen. Kiitän ja niiaan ylenpalttisesta lukijamäärästä. Ai niin, unohtui kertoa. Se tonttuvideo, jonka julkaisin täälläkin, sai paljon huomiota. Julkaisin sen myös LinkedInssä ja kysyin: -rekrytoijat huomio! Ottaisitteko ko tyypin palkkalistoillenne? Vielä ei ole työtarjouksia tullut. Mutta toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti