lauantai 30. lokakuuta 2021

Uusi viljelykasvi


Meillä on, tai siis oli, pieni ongelma. Ovikranssit tekevät hyvin kauppaansa, mutta lähistöllä ei ole saatavilla kranssinpohjiksi sopivia oksattomia koripajuja. Tähän oli saatava parannus kun meillä on kransseja tehty kymmenien vuosien ajan.

Niinpä laitoin kuukkelin auki ja ei kun selaamaan koripajun taimia. Kohta niitä löytyikin ja tilasin yhden pajuruukun, vaikka talvi pakkaa jo päälle. Nyt on leudot kelit että vielä voi istuttaa vaikka mitä.

Kävin matkahuollosta lunastamassa lähetyksen. Tämä näköistä tavaraa sieltä tuli. Hintaa toimituskuluineen tuli 17 euroa. Hinnan saa takaisin jos pajut lähtevät kasvamaan. Niin ja tietysti jos kransseja saa myydyksi, heh!

Istutin pajut kosteaan metsäpoukamaan, jossa luontaisestikin kasvaa jonkin verran pajua. Laiton taimiin merkkinauhat, ettei kukaan niitä vahingossa katkaisisi pois. Nyt ei muuta kuin toivomaan, että pajut säilyisivät talven yli ja lähtisivät keväällä kasvamaan. Satoa pitäisi saada jo ensi syksynä. Koripajusta voi tehdä monenmoisia muitakin juttuja kuin kransseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti