maanantai 1. marraskuuta 2021

Vegaanikeittiön kokkauksia

Vietimme tänään maailman vegaanipäivää ja sen johdosta  Sen johdosta kokeilin minäkin vegejuttuja. Aamulla keitin veteen kaurapuuron ja nautimme sen mustikoiden kera. Kesällä oli kasvisruokavieraille ostettu papuja. Popsimme ne päivälliseksi. Jälkiruokana oli hapankorppuja ja satsuma.

Illalliseksi valmistin puuhellalla, samalla kun lämmitin asuntoa, kasvispihvejä ja jälkiruoaksi mansikka-puolukkakiisseliä. Kasvispihveihin raastin pari porkkanaa jauheesta veteen valmistetun perunamuusin sekaan. Lisäsin pari lusikallista vehnäjauhoja ja maustoin suolalla. Paistoin pihvit ruokaöljyssä.
 
Tässä ei lähistöllä ole kunnollisia puolukkapaikkoja, mutta käytän marjaa melko vähän, joten tuttujen tuomat puolukat kestävät vielä pitkään. Lisäsin puolukkaa piristykseksi mansikkakiisselin joukkoon.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti