perjantai 8. lokakuuta 2021

ELY-keskuksen ympäristöpalkinnot haettavissa



Ehdota Yläpihan tilaa vuoden ympäristöpalkinnon saajaksi! 

Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä pohjoiskarjalaisen maalaismaiseman säilyttämiseksi avoimena. Pidämme asiaa esillä mm. lehtien yleisönosastoilla, sosiaalisessa mediassa jne. Keräsimme nimiä metsäsertifikaattiuudistukseen, että avoimet kylämaisemat saisivat oman sertifikaattinsa.  

Tehometsätalousalueen keskellä se ei ole helppoa. Meillekin on tarjottu useaan otteeseen kulttuurimaisemiemme metsitystä. Kävimme napakan kädenväännön ns. Pohjorinteen perinnebiotoopin metsityksestä. Saimme oikaisuvastimuksella peruttua pellollemme aiotun metsityssuunnitelman. 


Ajamme maisemakylän perustamista Valtimon pitäjän Sivakkavaaran kylälle ja järjestimme mesenaatti.me:n avulla kampanjan, jolla keräsimme varoja arvokkaan maisema-alueen raivaamiseksi traktoriniittokuntoon. 

Kierrätämme, lajittelemme ja kompostoimne jätteet. Olimme vaatimassa pakkausmuovin keräystä Valtimolle. Aiomme suojella ikimetsäämme ja sijoitimme kahden vuoden kahvimatuotot ympäristörahastoon. 


Seuraavassa osoite, johon ehdotuksen ympäristöpalkinnon saajaksi voi lähettää

tiedotus.pohjois-karjala@ely-keskus.fi


Pohjois-Karjalan ELY-keskus palkitsee vuosittain Pohjois-Karjalan luonnon ja ympäristön hyväksi toimineen henkilön, yhteisön, yrityksen ja/tai biosfäärialuetoimijan tunnustuksena ansiokkaasta työstä ympäristöasioiden edistämiseksi. Ensimmäinen maakunnallinen ympäristöpalkinto jaettiin vuonna 2002. 

Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus palkitsee vuosittain Pohjois-Karjalan luonnon ja ympäristön hyväksi toimineen henkilön, yhteisön, yrityksen ja/tai biosfäärialuetoimijan tunnustuksena ansiokkaasta työstä ympäristöasioiden edistämiseksi. Tärkeää on, että palkittava toimii omaehtoisesti ja esimerkillisesti ympäristön hyväksi Pohjois-Karjalassa.


Palkituksi voi tulla ympäristökasvattaja, tiedottaja, toimittaja, opettaja tai muu henkilö, joka on aktiivisesti toiminut kestävän kehityksen edistämiseksi.


Yrityksistä voi tulla palkituksi esimerkiksi ympäristöasiat hyvin toiminnassaan huomioonottava teollisuuslaitos, pk-yritys, matkailuyritys, maatila, kauppa tai muu tuotannollinen laitos tai palveluyritys.


Yhteisöistä voidaan palkita esimerkiksi kunta, kuntayhtymä, järjestö, yhdistys tai kylätoimikunta, joka on edistänyt ympäristöasioita alueellaan.


Palkintoraati pidättää itsellään oikeuden jakaa 1 – 4 palkintoa. Palkinnot jaetaan 3.11.2021 klo 10 – 11 järjestettävässä webinaarissa.


Ehdotuksia palkinnon saajiksi voivat tehdä kaikki asiasta kiinnostuneet.


Ehdotukset perusteluineen pyydetään lähettämään viimeistään 11.10.2021 Pohjois-Karjalan ELY-keskukseen sähköisesti: tiedotus.pohjois-karjala@ely-keskus.fi tai postitse: Pohjois-Karjalan ELY-keskus / Viestintä, PL 69, 80101 Joensuu.


Ensimmäinen maakunnallinen ympäristöpalkinto jaettiin vuonna 2002. Viime vuonna palkinnon saivat Pielisen Kalajaloste Oy, Pohjois-Karjalan Martat ry., maanviljelijä Joonas Potkonen, sekä Majatalosta majataloon -tuotteiden yritysrypäs ja Äksyt Ämmät -verkkokauppa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti