maanantai 1. helmikuuta 2021

Jännät paikat

 


Nyt on kuulkaas jännät paikat. Jatkoin joukkorahoituskampanjaa kylämaiseman kunnostamiseksi kuukaudella. Enää puuttuu 40 euroa 1000 euron minimitavoitteesta! Mutta, eipä nuolaista ennenkuin tipahtaa. Ja toisaalta, rahaa voisi kerätä toisenkin tonnin. Ei ole halpaa kivien raivaus.

Laitoin uusia maisemakuvia paikallisiin Facebook-ryhmiin ja toivotin tänne tervetulleiksi valokuvaajat ja luonnossa liikkujat. Hehän ovat parhaita maalaismaisemien puolestapuhujia. Julkaisuni sai runsaasti peukutuksia. 

Jännä huomata, kun jotkut pidättäytyvät systemaattisesti kannattamasta kaikkia maaseutuhankkeita. Mistä sellainen johtuu kun itsekin ovat maalta kotoisin? Eipä sitä muiden syntyjä syviä voi mennä arvailemaan.

Maatilamme on arvokas kulttuuriympäristö vanhojen hirsirakennustensa sekä kaukonäkymiensä johdosta. Juuri nämä kaukonäkymät eli tyypilliset pohjoiskarjalaiset vaaramaisemat ovat kylässämme uhanalaisia voimakkaan metsätalouden harjoittamisen johdosta.

Meillekin on moneen otteeseen tarjottu pellonmetsitystä sekä kampanjan kohteena olevan perinneniityn puulle istuttamista. Osta vastikkeita täältä ja tue kampanjaamme! https://mesenaatti.me/1897/pelastetaan-perinnemaisema/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti