sunnuntai 9. toukokuuta 2021

Petunian kasvatuksesta ja muustakin

 


Ostin viime vuonna tavallisia petuniantaimia, ei siis amppelipetuniaa. Istutin ne amppeleihin ja ne kukkivat kuumana kesänä yhtä hyvin kuin kalliit amppelipetuniatkin. Keräsin syksyllä petunioiden siemeniä, säilytin ne kuivassa ja kylvin keväällä jogurttipurkkeihin. Taimet nousivat parissa päivässä pintaan, mutta sitten kasvu jämähti. Mikä syynä? Googlasin ko kasvin kasvatusta. Petuniat onkin kasvatettava viileässä paikassa ja auringonpaisteisella ikkunalaudalla lämpö voi kohota +30 asteeseen. Kiikutin hennot taimet kuistille, ja sitten sää tietenkin jäähtyi. Petunian taimet eivät kestä pakkasta.


Nyt petuniat on koulittu harvempaan ja lisäsin tuoretta multaa kasvatuspurkkeihin. Annan olla hennot taimet lämpimissä sisätiloissa. Ensi viikolla sää lämpenee, jolloin siirrän kasvatukset takaisin kuistille. 


Perjantaina herättiin siihen että maa on valkoisena. Näille leveysasteille lunta ei satanut kuin viitisen senttiä, kun joissain paikoissa on parhaimmillaan ollut jopa 20 cm. Mitä tästä opimme? Kesärenkaita ei kannata Ylä-Karjalan suunnalla vaihtaa kuin äitienpäivän jälkeen

Lopuksi toivotetaan hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja mummoille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti