keskiviikko 5. toukokuuta 2021

Apuvälineitä, apuvälineitä!

 


Perheeseemme kuuluu yksi omaishoidettava tapaus. Viime aikoina olemme ihmetelleet, kun täällä vierailee jos minkäkin sorttista kartoittajaa ja tarkastajaa. Tämä alkoi aivan yhden äkin. Asiaa on ihmetelty tuttujen kanssa. He sanovat, että joku sukulainen on tehnyt ilmoituksen SiunSotelle. Omaishoitajien Facebook-ryhmässä kyselivät suoraan, olisivatko sisarukset asialla. Tiedetään tapauksia että kateelliset sisarukset tehtailevat toisen kiusaksi perättömiä huoli-ilmoituksia. Vaitiolovelvollisuus estää asian suoraan tiedustelun. Hyvähän se on että huolehtivat. Toisaalta saattaa jäädä oikeasti apua tarvitsevat liian vähälle huomiolle, kun keskitytään sellaisiin, jotka pärjäävät vähemmälläkin huolehtimisella. 

Keväällä tahtoo olla muutenkin kiirettä: veroilmoitukset, tukihaut, maanmuokkuut, kylvöt, puutarhatyöt.... Lisäksi kesäkahvilamme heräilee talviunestaan ja uusi sesonki suunnitteilla. Tapahtumailmoituksia on lähetettävä sinne sun tänne. Ulkorakennukset siivottava perinpohjaisesti talven jäljiltä. Kaiken touhun ja hyörinän keskellä oltava levänneenä ja hyväntuulisena ottamaan seuraavaa SiunSoten asiantuntijaryhmää vastaan. Ei oikein nappaa! Meillä on lapset ja vanhukset hoidettu hyvin aiemminkin ilman minuuttiaikatauluja. Siksi vierailulle tulleelle kartoittajalle ei voi raportoida tarkkaa kellonaikaa milloin mummon pylly on viimeksi pesty. 

Se hauska puoli asiassa on, että hoidettava sai uusia apuvälineitä kokeiltavaksi. On monia ihmisiä, joilla Parkinson, aivoinfarkti, tai ylipäätään iän lisääntyminen heikentää motorisia taitoja. Silloin apuvälineistä on hyötyä. Tällaiset ruokailuvälineisiin kiinnitettävät paksunnoksetkin maksavat hurjasti. Fyssarilta näitä saa lainata ilmaiseksi. Nämä on helppo pyyhkäistä puhtaiksi ja ovat kestävät käytössä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti