keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Olemme tiktokissa


Oletko kuullut sellaisesta sovelluksesta kuin TikTok? Ainakin nuorille tämä on tuttu juttu. Kiinalaisten kehittämässä videopalvelussa ladataan lyhyitä klippejä kaikkien katsottavaksi ja jaettavaksi. Niihin voi lisätä tekstejä, tarroja, musiikkia ym. tiktokin omasta arkistosta. Monesti pelvelussa on koomisia lyhytelokuvia ja eläinvideoita. Tietenkin sen voi säätää yksityiseksikin etteivät muut näe videoitasi. Sovellusta on ladattu yli miljardi kertaa. 

Ajattelin eilen illalla, että täytyyhän tällaisen perinnetilankin pysyä ajassa mukana. Voihan tuota edes kokeilla. Jos se ei ole hyvä, poistetaan kanava. Googlasin tietoja sovelluksesta. Tiktok vie melkoisesti muistitilaa ja myös puhelimen akkua. Google kaupassa useat valittivat, etteivät pääse kirjautumaan sisälle sovellukseen. Huom! Mikäli aiot ladata jonkin sinulle ennestään tuntemattoman sovelluksen, kannattaa lukea käyttäjäarvostelut tarkkaan! 

Latasin tiktokin puhelimelleni. Kesti tosiaan hieman pidempään kuin vähemmän kapasiteettia kuluttavien sovellusten lataus. Sitten kirjautumaan sisälle. Siinä oli monta kirjautumisvaihtoehtoa: puhelinnumero, sähköposti, Google-tili, Facebook, Twitter. Ennen kirjautumista piti lukea lähes Raamatun paksuiset tietosuojaselosteet ja käyttöehdot. Tässä kohdassa tulikin tenkkapoo kuten monelle muullekin sovelluksen ladanneelle. Kirjautuminen ei onnistunut, latasi vaan eikä mitään tapahtunut. Yritin ensin sähköpostilla. Lopulta kokeilin kaikkia. Ei tapahtunut mitään. 

Poistin koko sovelluksen puhelimestani, odotin hetken ja latasin sen uudelleen. Nyt se latautui nopeammin. Pääsin lopulta kirjautumaan sisälle. Heti alkoivat vauhdikkaat videot pomppimaan silmille. Melko helppo oli luoda sinne oma käyttäjäprofiili. Valitsin julkisen, sillä aion tätäkin kautta mainostaa maatilaamme. Sitten mietin, alanko keskellä yötä sätkyttelemään, kuten muissa videoissa näytettiin tehtävän. 

Löytyi vaihtoehto, että voi julkaista pelkästään kuvia. Etsin puhelimestani nätin kuvan, muokkasin sitä sovelluksella ja latasin etteeriin. Ainakin Instagramin kautta ovat kanavamme löytäneet häshtägillä #tiktok. Tämä päivän tehtävän onkin ilmoittaa uudesta kanavastamme kotisivuillamme, Facebookissa, LinkedIn:ssa ym. Tietenkin täytyy oikeitakin töitä tehdä kun lumet sulivat pois. 

En ryhdy tämän kummemmin teitä tiktokin käytössä neuvomaan sillä en ole nettinero itsekään. Eli yrityksen ja erehdyksen kauttahan näitä opitaan. Kavereilta, YouTubesta ja Googlesta saa neuvoja, miten sovellus toimii. Alta voit katsoa meidän ensimmäisen tiktok -videon. Hyvää päivänjatkoa kaikille! https://vm.tiktok.com/ZSCjSKa9/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti