Saimme paikallisen maansiirtoyrittäjän Aaro Timosen kunnostamaan vanha Suoniitty viljelykäyttöön. Meillä on ollut onni saada hyvät urakoitsijat avuksemme, vaikka asummekin syrjässä. Suuri osa alasta jäi vielä laidunalueeksi, mutta sekin on tukikelpoinen. Näin saamme lisää kaipaamaamme pinta-alaa ja vältymme pellonmetsityshankkeelta. Sitä nimittäin ollaan ahkerasti tarjoamassa kun muut kylän pellot on metsitetty jo aiemmin. Aina ei metsitysinnossa oteta huomioon luonnon monimuotoisuutta, maisemaa eikä kulttuurihistoriaa, eli sitä, että pellot ovat esivanhempiemme käsin raivaamia monta sataa vuotta vanhoja. Ja, onko se raha loppujen lopuksi maailman tärkein asia? Meidänkin tuttavapiirissämme on varakkaita henkilöitä, jotka maksaisivat vaikka mitä saadakseen esim. terveytensä takaisin. Tässä pieni video pellon raivauksesta ja muusta https://vm.tiktok.com/ZSX8SYFL/
Vietimme iikonloppuna Pyhäinpäivää ja tein tiktokiin siitä videon. Linkki tässä https://vm.tiktok.com/ZSXdkBa9/
Teidän tila on kyllä aivan ainutlaatuinen. On todella kiinnostavaa seurailla, miten perinnetilan pito onnistuu. Olen itsekin viime aikoina tutustunut viljelyyn enemmän, kun rakennan viljelypalstaa uudelle tontillemme. Parin kuukauden päästä on tilattu kuljetusliike tekemään maansiirtotöitä. Toivottavasti pian pääsemme jo viljelemään.
VastaaPoistahttps://www.jt-pajunen.fi/palvelut/kuljetuspalvelu
Ensin pitäisi saada EU:n vaatimat 5 peltohehtaaria kasaan vuoteen 2023 mennessä. Meillä on ollut epäonnea näiden vanhojen peltojen kunnostuksen kanssa, kun urakoitsija voi luvata tulla, odotamme kaksi kuukautta ja ketään ei kuulukaan. Tai sitten metsää kaadettaessa firma tarkkookin jo kertaalleen hakatun kuvion, eikä lisä maata saadakaan. Sitten pitäisi jostain saada vielä tukioikeudet ostettua lohkoille. Suurtilat napsivat päältä lopettavien maatilojen tukioikeudet. Lohduttaudun ajatuksella, että "firman" perustamisvuosi on 1754, eli emme ole ensimmäistä vuotta yrittäjinä!
Poista