perjantai 23. lokakuuta 2020

Kortti veteraanille


Tässä päivänä muutamana tulin ajatelleeksi, että on ollut varjelus matkassa kun tilamme on säilynyt suvullamme Suomen puolella sotien melskeissä. Itärajalle on täältä vaivaiset 50 kilometriä. Moni muu vanha sukutila jäi rajan taakse toisen maailmansodan jälkeen. Osan tiloista hävittivät Suomen sotilaat, ns. poltetun maan taktiikka. 

Tämänpäiväisessä lehdessä kerrottiin postin kampanjasta ilahduttaa sotiemme naisia ja veteraaneja. Nuo edellä mainitsemani mietteet innostivat minut osallistumaan kampanjaan. Kirjoitin kaikkiaan neljä korttia. Kaksi naisille, kaksi veteraaneille. 

Sotaan osallistuneille naisille kerroin äidistäni, joka olisi tahtonut ryhtyä pikkulotaksi. Hänen tätinsä toimivat lottina sotien aikana. Äitiäni ei päästetty lotaksi, koska kotona esikoistyttärelle oli riittävästi töitä. 

Veteraaneja taas kiittelin isänmaamme puolustamisesta sodan aikana. Ilman heitä meidänkin vanha sukutilamme voisi olla vieraan valtion puolella ja sukumme hajallaan ties missä. Ukkini sairastui rintamalla ja isäni serkku katosi siellä. Myöhemmin hänet julistettiin kuolleeksi. 

Osallistu sinäkin kampanjaan. Voit lähettää yhden kortin tai laittaa kirjekuoressa menemään useamman. Aikaa on 12.11.2020 asti. Osallistu samalla arvontaan. https://my.posti.fi/veteraanit-2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti