tiistai 13. lokakuuta 2020

Rengasmatka


Tilasin rekaatvaihtoon -palvelusta uudet Hakkapeliitta 8 talvirenkaat. 270 € kotiin toimitettuna. Täällä päin saisi noista maksaa satasen kappaleelta. Renkaiden luvattiin tulevan neljän päivän sisällä. Minulla oli tänään autonkatsastus, joten piti sinne mennä. Tietysti renkaat olivat tulleet juuri silloin kun olin reissussa. Nyt tuli neljäs päivä rengastilauksesta. Ensi viikoksi on luvattu talvikeliä, ja nastat eivät ole vielä edes vanteilla! 


Täytyy kertoa siitä vauhdikkaasta katsastusreissusta. No, elähän ollakaan, kuten täällä päin sanotaan. Olin tilannut eilen Pielispakarilta leivonnaisia noutaakseni ne samalla reissulla. Ja sitten ostin Tokmannilta myyränkarkottimen sekä Valtimolta viikon ruoat. Uudet renkaathan oli tuotu sillä aikaa kotirappusille.


Mutta, siis se katsastus. Ennen starttia etsin käsilaukustani rekisteriotteen, jota tarvitaan em. toimenpiteen yhteydessä. Kuinka ollakaan, unohdin asiakirjan keittiön tuolille ja ehdin ajaa hyvän matkaa, kunnes huomasin ettei rekisteriote ole minulla mukana. Ei muuta kuin piti kääntyä takaisin ja ajaa 10 kilometriä ylimääräistä. Sitten ajattelin pelata varman päälle ja ajaa pikitietä eikä metsätietä, kun oli jo riittävästi sattunut kommelluksia.


Sivakkajoella onkin se uusi "köyhän miehen asvaltti" ja koko tie irtosoralla! Ei muuta kun nopeus piti rajoittaa 50:iin. Muuten olisin ollut metsähallituksen puolella alta aikayksikön ja kiire olisi loppunut siihen paikkaan! Kurvasin katsastukseen ja siellä ovet lukossa. Sivuovesta pääsin sisään ja selitin katsastusmiehelle, että meinasin myöhästyä katsastuksesta kun unohdin tärkeän paperin keittiön tuolille.


Katsastaja ohjasi minut ystävällisesti odotushuoneeseen, ja samassa käsilaukustani alkoi kuulumaan: - Kukkuu, kukkuu! Olinhan vaihtanut kännykkäni tunnusmelodian edellisenä iltana. Tieisäntä tiedotti uudesta kylätien linkoojast, kehotti kertomaan hänen puhelinnumeronsa muille tienosakkaille ja minä pyysin katsastusmieheltä kynän ja paperia, niin että sain puhelinnumeron ylös. Sanoin virkailijalle että olen sellainen Sivakan kylän yleisvosu, ja ihmiset antavat minulle tehtäviä toimitettavaksi.


Paluumatkalla ajoin 110 km/h ja joku Opelkuski meni ohi. Sitten ajoin satasta kun kova vauhti alkoi pelottamaan. Meni kaksi autoa minusta ohi. Ihmisillä on kova vauhti päällä. Minä tykkään rauhallisemmasta matkanteosta ja niin tykkää museoautommekin.🚗💕

2 kommenttia:

  1. Kyllähän noita kommelluksia sattuu itsellekin vähän väliä. Ensi kuussa olisi tarkoitus viedä auto katsastukseen. Saa nähdä, mikä on tuomio ja kohelluksen määrä tällä kertaa.

    https://www.omakatsastus.fi/toimipaikat/vantaan-omakatsastus-oy-ita-hakkila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä katsastukseen! Meilläkin auton voisi katsastaa vielä ystävänpäivänä, mutta pyrin menemään tarkastukseen heti syksystä hyvän sään aikaan.

      Poista