perjantai 12. marraskuuta 2021

Perinneruokaa pyhäinmiestenpäivänä

 

Meillä on tällainen monikulttuurinen perhe, jossa yhdistyvät karjalaisuus ja eteläpohjalaisuus unohtamatta muitakaan etnisiä ryhmiä. Päätin kokata meille kekrin kunniaksi eteläpohjalaista perinneruokaa eli piimävelliä. Suosittelen, ettet katso kuvaa krapulaisena, vatsatautisena tai muun vastaavan seikan johdosta huonovointisena. Epämääräisestä ulkonäöstään huolimatta jälkiruoka on niin hyvää, että sitä saattaa upota toinenkin lautasellinen. 


 Piimävelliin tarvitset:

  • 1 litra vettä
  • 1 dl puuroriisiä
  • 1 dl makaronia
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl siirappia 
  • 2 rkl sokeria 
  • 1 tl suolaa 
  • 1 prk kermaviiliä 
  • 2 dl vettä 
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 300 g leipäjuustoa


Lisää riisit kiehuvaan veteen. Keitä 10 min. Lisää makaronit ja rusinat. Keitä toinen 10 min. Lisää viili-vesi-vehnäjauhoseos ja keitä vielä 3 minuuttia. Laita juustokuutiot ja kiehauta nopeasti. Mausta lopuksi suolalla, sokerilla ja siirapilla. Piimävelli on hyvää niin kylmänä kuin lämpimänä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti