perjantai 19. marraskuuta 2021

Koukussa kirjojen kirjoittamiseen


Voiko kirjojen kirjoittamiseen koukuttua? Näemmä voi! On mahtava Flow-tunne pitää käsissään kauan ja hartaasti muokkaamaansa kirjaa. Julkaisin esikoisteokseni paikallisista kansantarinoista heinäkuussa. Siitä on jo kolmas painos myynnissä.

Perinnepihamme koiruus haukkui omaa blogiaan ja koostin turren haukut Google Docsiin. Siinä on hauskoja, välillä haikeitakin juttuja. Teos on tulossa joulumyyntiin. Uutuutena perinnepihan blogissamme on kauppaosio, josta voit tilata tuotteitamme. 

Olin laskenut, että yhden kirjan vuosivauhdilla minulla riittää julkaistavaa kymmeneksi vuodeksi. Entä nyt, kun kirjoja putkahteleekin kaksin kappalein samana vuonna? Mistä uusia kirjoituksen aiheita? Parhaiten kirja syntyy kun kirjoittaa aiheesta, joka on itselle läheinen ja tärkeä.

Vähän aikaa mietin ja sitten keksin aiheen kirjalle. Olen valmistanut tilkkutöitä yli kaksikymmentä vuotta. Tuo pirttirakennuskin oli suunniteltu käsitöideni myyntipaikaksi, mutta timpurimme veloittivat niin hurjat palkat, etten käsitöitä valmistamalla saa koskaan pirttiin uponneita rahojamme takaisin. Ei kyllä muutenkaan. Ihme pitäisi tapahtua, että syrjäseutumatkailusta alkaisi tahkota tuhansia euroja kuukaudessa, kuten meillä olleet remonttireiskat tekivät.

Siis, joskus julkaistavan kirjan nimeksi tulee: KYMMENEN HELPPOA JA HAUSKAA TILKKUTYÖTÄ. Neuvon teoksessa vaihe vaiheelta jonkin verran jo ommelleille kymmenen eri tilkkuprojektin vaiheet. Aloitetaan pannulapusta, edetään kassiin ja kaitaliinaan. Lopuksi esitellään pari suuritöisempää projektia: torkkupeite ja seinävaate. Käytän töissäni eri tilkkutyötekniikoita, joten nekin tulevat samalla tutuiksi.

En tiedä, milloin alan kirjaa koostaa. Siitä tulee suurempikokoinen kuin A5. Kuvia ja piirroksia tulee mukaan. Aloitamme kohta jouluruokailut. Ja kyläkirja on saatava valmiiksi ensi kesään mennessä. Sitäkin on puolet vielä kirjoittamatta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti