perjantai 31. maaliskuuta 2023

Räsymattosukat



Olen tällaisena harkitsevaisena pohjalaisena miettinyt pitkään, neuloisinko, Etelä-Pohojanmaalla kurotahan, räsymattosukat. En niitä Marimekon, vaan oikeaa riepumattoa raidoitukseltaan muistuttavat villasukat.


Eräänä iltana päätin, että nyt aloitetaan. Minulla oli Seitsemän Veljestä punaraitaista neulelankajämiä. Sitten jonain heräteostoksena hankittua kelta-ruskeasävyistä lankaa. Äkkiseltään sävyt eivät lainkaan natsanneet. Tarkemmin tarkasteltuna molemmista niistä löytyi yhteensointuvia sävyjä. Tein koetilkun ja totesin arvioni oikeaksi. Ei kun neulomaan!



Innostuin niin, että neuloin yhden sukan varren valmiiksi samana iltana. Aikaa meni kolmisen tuntia. Käytin ohjeena Novitan perussukkamallia naisten koko 38. 48 silmukkaa, 12 silmukkaa puikolla.


Tietenkin piti laittaa toinenkin sukka tekeille. Saa helpommin samanpariset sukat kun neuloo kahta yhtä aikaa. 


Tein välillä muita töitä. Eihän sitä koko ajan jaksa istua puikkojen ääressä, vaikka tällainen neulonta on kuin mielenkiintoista kirjaa lukisi. Jännittää mitä seuraavaksi tapahtuu. 



Parin päivän aherrukseen lopputuloksena oli varsin sievä sukkapari. Langat täytyy vielä päätellä ja työ höyryttää kevyesti. Suunnitelmissa on sinisävyisten raitasukkien neulominen. Ja välitöinä kirjoneulelapaset. Langat löytyvät varastosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti