perjantai 17. maaliskuuta 2023

Järjestys uusix



Marketissa oli vehnäjauhot tarjouksessa - ja ilman ostorajoitusta. Päätettiin ostaa sitten jauhoja koko vuodeksi. Kahvila-bed&breakfast-toritoiminnassa niitä kuluu.

Tietenkin 50-luvun rintsikkatalossa täytyy soveltaa. Tilat ei todellakaan ole suunniteltu 2020-luvun yrityskäyttöön. Keittiön työpöydän jalkatilasta löytyi, ainakin toistaiseksi, sopiva säilytystila.

Odotamme keittiöremonttia. Kahdelle firmalle on lähetetty tarjouspyynnöt. Tutut kyselevät, palkkaammeko samat kaverit, jotka rakensivat hirsikehikkoa vuoden päivät. Emme tällä kertaa. Käytämme paikallisia. Paikalliset ovat edullisempia, ammattitaitoisempia ja nopeampia.

Maalautimme talon kymmenen vuotta sitten. Näin helsinkiläisen remonttifirman ilmoituksen lehdestä. Ihmettelin tarjouksen korkeaa hintaa. Myyjä oli todella lipevän tuntuinen ja kyseli myötäänsä lisäremontteja.

Kun muita ei saatu, otimme firman töihin ja kirvaillen maksoimme kalliin laskun. Ihmettelin, kun maalari maalasi kaatosateessa. Ja ikkunapuitteet lahon päälle. Eihän maalit kauan kestäneet.

Nyt katsoin jostain kilpailutussivustolta, että okt:n ulkomaalaus maksaa nykyään puolet vähemmän kuin mitä raksafirma pyyti kymmenen vuotta sitten! Eli maksoimme ainakin 2/3 ylihintaa.

Mutta. Tässä näette nyt meidän jauhovaraston siististi säilöttynä. Samasta kaupasta ostin vähän aiemmin 24 kg sokeria tarjouksesta.  Tuttu lahjoitti kestokassit. Pakasteet on laitettu samanlaisiin kasseihin ja hyvin pysyy järjestys. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti