torstai 17. kesäkuuta 2021

Niittohommissa


Niittelin tuossa vähän navettapolkua. Liekö viikate tai niittäjä kesäterässä, vai molemmat? Lämmintä on parikymmentä astetta ja ovat antaneet hellevaroituksen lähipäiviksi. Siksi intouduin ahkeroimaan. Joka välissä joutui hyttysiä husimaan. T-paitasillani työskentelin, anorakki olisi ollut parempi ötököiden suojaksi. Sitten olisi tullut vielä lämpimämpi.

Huomaa, kun niittää vuosittain ja korjaa niitokset, lajisto runsastuu. Koiranputket katoavat ja hennommat lajit pääsevät paremmin kasvamaan. Pihanurmikko on ajettu kerran ruohonleikkurilla.


Ehtiiköhän perunat vielä istuttaa? Tuon heinikon pitäisi olla meidän perunamaa. En ole muokkauttanut sitä kolmeen vuoteen. Aina on vaan pienentynyt ja pienentynyt. Kun viimeksi muokkasimme kukkapellon ja työ maksoi 300 euroa 30 aarille, niin sen jälkeen päätin että ollaan pari vuotta ilman maanmuokkausta.

Jos alueen peittäisi jollain katteella vuodeksi, kasvillisuus häviäisi siitä. Kemiallisena vaihtoehtona Roundupia. Karjanlanta tekisi poikaa karulle maalle. Sitäkin on hankala saada jos ei itsellä ole peräkärryä. Kaikki rahti maksaa maltaita tänne periferiaan.

Ja lopuksi kukkakuva. Samettikukkien ja petunioiden taimia on edelleen runsaasti myynnissä. Tulkaa ostamaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti