perjantai 16. syyskuuta 2022

Purkkeja, purkkeja!


Kaikki alkoi siitä, kun kiipesin vintille etsimään sopivaa vesipurnukkaa leikkokukille, jotka vien syysmarkkinoille myyntiin.

Vanhat peltipurkit ovat nousseet arvoon arvaamattomaan. Lehdessä oli juttu jostain lähihoitajasta, joka harrastaa sisustamista. Hän kerää vanhoja peltipurkkeja ja niitä olikin kertynyt hyllyllinen.

Minähän tällaisena hamsterien jälkeläisensä innostuin heti asiasta. Siinäpä uusi mielenkiintoinen harrastus! Olen kerännyt postimerkkejä, lehtileikkeitä ym. Peltipurkkeja ei edes TARVITSE kerätä. Vanhassa talossa, jossa kaikki tavarat säilytetään, niitä pyörii nurkissa muutenkin.

Meillä on purnukkakokoelmalle sopiva hyllykin kunhan jostain löytyisi seinätilaa. Kesäkahvilarakennukseen ei hyllyä eikä kymmeniä purkkeja uskalla säilöä, vaikka siellä ne olisivat näyttävä yksityiskohta. Saattaisi jollekin keräilijälle muodostua kiusaus napata jokin purkki mukaansa.


Aloitin kokoelmani kartuttamisen ostamalla kirppikseltä tämän pienen teerasian. Tuntui kuin olisin aarteen löytänyt! Liityin erääseen purkkienkeräilyryhmään ja tiedustelin ostokseni arvoa. Siellä teilasivat minut: Tuo ei ole minkään arvoinen! Kyllä sillä ostettaessa oli hintaa muutamia euroja, eli tästä päätellen ei aivan rihkamapurkki.

Seuraavassa esittelen purkkivalikoimaamme. 

Sinisiä, pyöreitä purkkeja meillä on kaksi. Niissä säilytetään nappeja ja neppareita. Kahvipurkkeja on useampia sinisenä ja punaisena. 


Neliskanttinen rasia oli minulla torikassana. Sisällä puolikas munakenno kolikoille. Toimitti virkansa mainiosti, kunnes sain oikean kassalippaan. Sekin retromallia. 



Vanha kaakaopurkki. 



Kun kerroin Facebookissa uudesta harrastuksestani, joku "joulutonttu" oli jättänyt postilaatikkoomme nämä iloisennäköiset peltirasiat.



Ai, ja miten vintissä käyntini liittyy purkkien keräilyyn? Liittyypä hyvinkin! Etsiessäni sopivaa purkkia leikkokukille, eteeni tupsahtivat nämä kaunokaiset. Muistan hämärästi, että nämä olivat lapsuudessani ja sinne ne olivat unohtuneet vuosikymmeniksi vintin kätköihin. Saludossa ei ollut kansi mukana, mutta varmaan se jostain löytyy kun etsii.



Meillä on takaulkovarasto ja etsin sieltäkin sopivaa vesiastiaa leikkokukille. Ja sieltä löytyi tällainen. Kolme peltipurkkia lisää kokoelmaani yhtenä päivänä! Ei paha.



Ja lopulta löytyi sopiva muovivaasi kukille. Tämä on aivan vartavasten säilöntää varten ostettu. Mutta ei se mene miksikään, jos siinä parit kukkakimput vie torille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti