Sadepäivän vietoksi aloin katselemaan mustikkapiirakkareseptejä. Vaatimuksena oli, että täytteessä on kermaviiliä. Löysin Ruoka & Koti -sivustolta tällaisen reseptin. Ja me kyllä tykättiin tästä. Kaurahiutaleet antavat kuoritaikinaan mukavaa rapsakkuutta. Ja tässä ei tarvita vatkainta!
100 g pehmeää voita tai margariinia
0,75 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 dl (200 g) mustikoita
2 dl (1 prk) kermaviiliä
0,75 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 kananmuna
Sekoita jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe sekaisin. Sekoita pehmyt rasva ja sokeri keskenään. Lisää muna. Lisää lopuksi jauhot. Sekoita taikina sileäksi. Taputtele piirakkataikina n. 30 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Lisää päälle mustikat. Levitä mustikoiden päälle kermaviili, johon on sekoitettu kananmuna, sokeri ja vanilliinisokeri.
Paista piirakkaa uunin alatasolla puoli tuntia. Ja nauti!
Samalla reseptillä onnistuu varmaan raparperi- tai omenapiirakka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti