perjantai 29. heinäkuuta 2022

Hankintoja


Kesäkahvilan hiljaisemmat hetket pistävät miettimään itsepalvelukahvion perustamista. Samaan aikaan voisi itse olla myymässä torilla, josko siellä menisivät leivonnaiset ym. tuotteet paremmin kaupaksi.

Puute on sopivankokoisesta termoskannusta itsepalvelukahvilaan. Meillä on 3/4 litran kokoinen retkitermos. Sitten on niitä 2,5 ja 5 litran pumppiksia jotka ovat aivan liian suuria tänä kalliina kahvin aikana.

Pieni termos on siis liian pieni ja toiset liian suuria. Meillä on yksi litran kokoinen termoskaadin teevedelle. Siinähän ei saa säilyttää kahvia, ettei maku tartu pintoihin.

Niinpä aloin tutkimaan netistä litran kokoisten termoskaatimien hintoja. Ja mieluinen löytyikin Biltemalta. Tuote-esittelyssä kannun luvataan säilyttää juoma lämpimänä peräti 12 tuntia. Meille riittäisi vähempikin. Helppokäyttöinen ja harjattu pinta. Hinta 14,90. Ei kun tilaamaan. 

Matkahuollon kautta toimitusmaksu 4,90 €, eli sekin edullinen. Toivottavasti matkahuolto toimii vielä pitäjässämme, sillä se aiotaan lakkauttaa ja lähin olisi sitten 50 kilometrin päässä kaupungissa.

Aloin selaamaan verkkokaupan sivuja tilatakseni samalla toimitusmaksulla jotain muutakin. Kappas! Löysin tällaisen pienoiskasvihuoneen hintaan 21,90 €. Tämä on kahta Puuilosta aiemmin tilattua hieman suurempi. Keväällä meiltä loppuivat taimenkasvatustilat kesken. Tosin taimet eivät sitten menneetkään kaupaksi.

Tilasin siis Biltemasta termoskaatimen ja minikasvihuoneen toimituskuluineen reilulla 40 eurolla. Ei kovin kallista. Mikäli yhtään on tuuria matkassa, saan tuotteiden hinnat takaisin. Ja menothan ilmoitetaan verotuksessa vähennyksinä.

Nyt vaan odotellaan viestiä, milloin paketti on noudettavissa matkahuollosta. Ja lopuksi kuva aiemmin hankituissa minikasvihuoneissa kasvatetuista samettikukista. Hyvin näyttävät kasvavan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti