perjantai 8. heinäkuuta 2022

Opastetut pihakierrokset



Kävimme muutama aika sitten vuoden kestäneen kylämatkailukoulutuksen, jonka tuloksena syntyi Pihan Pyrähys, eli tunnin mittainen opastettu kierros pihapiirissämme.

Kierroksen alkajaisiksi kurkistetaan Pullukka-Pekka Tolvasen rakentamaan navettaan, jossa Hilu, Leikuna, Mansikki ja muut kyytöt asustelivat.

Kujarakennuksessa ihmettelemne haravakonetta ja vanhaa kirkkorekeä. Seinään ovat kaivertaneet puumerkkinsä tuon ajan ihmiset.

Sitten käymme tunnistamassa eri kasvilajeja tien varren perinnebiotoopilta, ihailemme Pohjois-Karjalan suurimpia haapoja sekä rajakuusta joka jakaa sukujen maat.

1700-luvulta peräisin olevassa luhtiaitassa on kokoelma tilan vanhoja työkaluja. Pikkuaitassa on näyttely suvun taiteesta ja käsitöistä. Ihailemme vaaralta avautuvaa komeaa näkymää, joka oli uhkana joutua metsitettäväksi. 

Lopuksi juomme kahvit tai teen kotona leivotun pullan kera vanhassa hirsipirtissä. Rakennuksessa toimii myös kirpputori ja tilamyymälä, jossa on myynnissä paikallisia käsitöitä, kirjallisuutta ym. 

Varustauduthan tukevilla jalkineilla ja säänmukaisella vaatetuksella. Kierros ei sovi liikuntaesteisille. Klikkaa linkkiä ja osta oma kierroksesi täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti