perjantai 2. kesäkuuta 2023

Kunnon lammaskaali


Tulipa eräänä viikonloppuna tehtyä lammaskaalia. Se on talon herkkua. Sattui kaupasta saamaan pääsiäisenä pakastettua lampaanlihaa.

Jokaisella on oma lammaskaalireseptinsä, joten kilpailijaksi tästä ei kenellekään ole. Sen vaan sanon, kun joillekin on jäänyt inhotus lampaanlihaa kohtaan. Ei pidä enää paikkaansa. Ennen teurastettiin vanhat lampaat ja syötiin ne. Tottakai liha ei ollut enää kummoisen makuista.

Tässä Yläpihan resepti. Otetaan kilo kaalia ja halkaistaan kirveellä sopiva klöntti pakastettua lampaanlihaa. Kukin saa määritellä sopivan määrän. Kaali on aromikasta ja terveellistä, vaikkei siinä paljon lihaa joukossa olekaan.

Lihaa sulatetaan varovasti. Kohmeinen liha leikellään parin sentin palasiksi, ruskistetaan voissa ja laitetaan vesitilkkaan pataan hautumaan puoleksi tunniksi.


Sen aikana silputaan kaali. Kaali lisätään keitokseen ja annetaan hautua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia. Ruoka maustetaan suolalla ja nautitaan puolukkahillon ja keitettyjen perunoiden kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti