torstai 13. tammikuuta 2022

Nähdään!


Nähdään! Miten arkipäiväinen toivotus, johon ei edes kiinnitä huomiota. Kunnes näkeminen ei olekaan itsestään selvyys.

Lääkäri määräsi minut väliaikaiseen ajokieltoon. Heikkonäköisyys on haitannut minua muutamia vuosia. Ajattelin sen johtuvan taittovirheeni muuttumisesta. Kakkulat ovat kalliita joten siirsin optikkokäyntiä.

Nyt kun lumen satoi, ei nähnyt kunnolla enää ajaa autolla. Tuttavat epäilivät silmänpainetautia. Googlesta vielä tällainen luulotautiin taipuvainen oli löytävinään sopivia oireita.

Lopulta tilasin ajan silmälääkäriltä. Ajattelin, jos löytyy jotain vakavampaa, ei tarvitse uutta reissua tehdä optikon kehotuksesta lääkärille. Tilasin kyytipojan ja menin vastaanotolle.

Lääkäri näytti valotaulun ja kysyi, mitä näkyy. Sanoin, että kärpäsenläjiltähän nuo näyttävät. Silmänpaineet olivat onneksi OK. Diagnoosi: molempien silmien harmaakaihi. Sain kiireellisenä lähetteen keskussairaalaan.

Tässä meni ainakin kolmen kuukauden suunnitelmat uusiksi. Mietin kuin kalikalla päähän lyötynä, että mistähän tällainen vaiva tuli tämän ikäiselle. Suvussa on kuulemma nuoremmiltakin kaihi leikattu. Sukuvika?

Olipa hieno roosan värinen iltataivas ennen auringonlaskua. Sää lauhtui äkisti. Nyt myrskyää. Sähköyhtiö on varoitellut laajoista sähkökatkoista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti