tiistai 20. heinäkuuta 2021

Myöhäisperunaa

 


Moikkelis koikkelis kaikki poikkitieteellisen puutarhaprojektimme seuraajat! Meiltä jäi puoli laatikollista hyviä siemenperunoita istuttamatta, kun mullos loppui kesken. Ja sitten tulivat 30 asteen helteet.

Sää on viilentynyt, tilapäisesti. Heinäkuu on puolessavälissä ja nyrkinkokoiset, hyvin itäneet ekstrapriimaperunansiemenet istuttamatta. Peltoon ne on saatava. Konstilla millä hyvänsä. Tuumassta toimeen!

Yritin niittää perunamaan laidasta ja istuttaa mukulat siihen. Ei! Kokemuksesta tiedän, että juolavehnän joukkoon ei perunaa kannata laittaa. Se on syksyllä todella työläs nostettava rikkaruohojuurakosta, eikä tuota kunnollista satoa.

Tutkin perunavakoja. Ne olivat siksi harvassa, että päätin nakella loput perunansiemenet vakojen väliin. Tuli kolme 10 metrin mittaista penkkiä. Levitin kolme säkillistä puutarhamultaa mukuloiden päälle. 


Ostan kaupan tarjouksesta vielä lisää multaa, jotta potut saadaan kunnolla maan poveen. Närhet tahtovat muuten kaivella mukuloita pellosta ja herkutella niillä. Jos saamme niittomiehen, voi nurmisilppua kärrätä vakoihin vielä lisäksi. Sitten muodostuu problleemaksi, jos ei muuta, niin miten saadaan niitettyä aiemmin istutettujen perunoiden varret ilman että näiden ns. myöhäisperunoiden kasvusto kärsii? Lopuksi kukkakuva. Hyvää alkanutta kesäviikkoa!



2 kommenttia:

  1. Mekin kylvettiin nurmikon siemeniä mutta varpuset söivät ne....

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Voi hyvä tavaton! Niinhän siinä voi käydä. Kylvin kerran auringonkukansiemeniä. Kun ne itivät, peipposet kiskoivat kaikki taimet parempiin nokkiinsa. Olisi pitänyt hallahrsolla peittää. 🤔

    VastaaPoista