lauantai 24. huhtikuuta 2021

Leivotaan juustokakku

 


Kevään juhlien lähestyessä ajattelin käsitellä tämänkertaisessa blogissani juustokakkuja. Ennen viime kevättä en ollut moista valmistanut, sillä luulin että se on vaikeata kaikkine liivatteinern ynnä muineen. Heh! Juustokakun valmistushan on helppoa kuin heinänteko! Kakun pystyy tekemään liivatteettomanakin, mutta silloin siitä tulee hötkylämpää, eli se ei pysy kunnolla kasassa.

Elämäni ensimmäisen juustokakun valmistin siis noin vuosi sitten äitienpäiväksi. Tein pohjan Digestivekeksesistä ja maustoin tuorejuuston vauvojen aprikoosisoseella, jota levitin myös kakun päälle. Kyllä! Kokeilu oli ihan mielenkiintoinen. Seuraavan kakun tein kesällä oreokekseistä ja ihastuin siihen. Tein sen jälkeen pari oreojuustokakkua lisää. 

Ilman liivatetta juusto lätsähtää ikävästi. Tulisiko täytteestä kiinteämpi jos käyttäisi vähemmän kermaa ja/tai enemmän tuorejuustoa? Täytyy kokeilla. Pääsiäiseksi ostimme Valion appelsiinituorejuustoa. Njamm, mikä elämys! Niin oli myös se kun luin, miten paljon herkussa on kaloreita.

Aion kokeilla ensi kesänä appelsiinituorejuusto kakkua kaurakeksipohjalla. En ala valkosuklaan kanssa sähläämään, joten toisena vaihtoehtona mariekeksi-valkosuklaapohjalle oli kaurakeksi-voipohja. Ja viis kaloreista! Emmehän me itse söisi tätä herkkua, vaan tarjoaisin sitä kesäkahvilavieraillemme. Lisää juustokakkureseptejä tästä linkistä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/parhaat-juustokakut-ilman-liivatetta/. Herkutellaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti