torstai 12. marraskuuta 2020

Yläpihan tilalla tapahtuu

 


Huhhahhei! Ihanat syyskelit sen kuin jatkuvat, turistiautoja ajaa pihamme ohi ja katsovat, että onkohan tuo jokin matkailupaikka, kun tienvarressa on opasteet. Emme voi perheessä olevan riskiryhmäläisen vuoksi pitää kahviota TOISTAISEKSI auki. Joulusesonki pakkaa päälle ja ovikranssit ym. vielä tekemättä. Meillä laajennettiin pellonreunoja metsäkoneilla ja samalla alueella kasvaneet kranssikatajat tallautuivat pahasti. Nyt joutuu kranssitarpeet etsimään muualta.

Suunnitelmissa on hankkia FFP3 hengityksensuojaimia, jos niitä jostain ylipäänsä kohtuuhinnalla saa, ja yrittää pitää edes jonkinlaiset joulumyyjäiset. Katsotaan nyt sitten miten tilanne kehittyy. Täällä Pohjois-Karjalassa ei tällä hetkellä ole tautia paljon mutta kannattaa vältellä yleisökokoontumisia. Niissä piilee aina tartuntariski. Tautiahan voi sairastaa oireettomanakin.

Ajattelin pyytää erästä toista alueemme urakoitsijaa kunnostamaan Pohjorinteen jo tämän syksyn aikana mikäli kelit jatkuvat kohtuullisina. Vielä puuttuu paljon tavoitellusta pinta-alasta, kun aina ei koko digitoitua alaa saakaan peltomaaksi. Joskus voi jäädä jopa puolet laidunmaaksi, ja siihen ei kasvinviljelytila saa optimikorvauksia. EU:n ohjelmakausi vaihtuu parin vuoden kuluttua, joten melkoisen kiirettä pitää. Olisi hyvä kaadattaa metsää ja raivuuttaa ammattikoululaisilla siitä lisämaata. Muuten emme saa pinta-aloja täyttymään.

Koronakautena on hyvä hoitaa ei-kiireettömiä asioita, niin sitten turistisesongin alettua rästityöt olisi suoritettu. Lähetin sähköpostia sähköfirmalle, että tulisivat asentamaan kaapelin pirttirakennukselle, jotta voisimme lämmittää sitä voimavirtalämmittimellä. Se helpottaisi kahvion pitoa talviaikana. Sähköähän sellainen syö, kun pahan rakennusvirheen vuoksi rakennuksesta tuli niin hatara, että päivä paistaa hirsien läpi, vaikka se on rivetty. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti