perjantai 24. toukokuuta 2024

Jämälankaprojekti



Huhheijaa! Arvatkaa mitä olen tehnyt? Villasukat jälleen. Tällä kertaa niin kutsutuista "jämälagoista", eli muista projekteista jääneistä langantähteistä. Aikas kivan näköistä tulee.

HUOM. HUOM. HUOM!!! Nämä sukat ja paljon, paljon muita ihania käsitöitä löydät verkkokaupastamme josta voit tilata postitse paikallisia tuotteita suoraan kotiisi. 



Olin tilannut netistä kankaita tarkoituksenani pitkästä aikaa ommella jotain myyntiin tilapuotiimme. Kuinkas ollakaan, yrittäessäni nostaa viisikymppisen Singerin paininjalkaa, oli se jotenkin hakautunut. Kun nostin sitä lisää, koneen sisältä kuului "räksis" ja koneeseen ruuvattu ompelukoneneulan pidike alkoi heilumaan.

Yritin etsiä ompelukoneen käyttöohjevihkoa, joka oli ollut tarkasti tallessa kaikki nämä vuosikymmenet. Mutta nyt kun sitä kipeästi kaivattiin, niin eipä löytynytkään vaikka etsin sitä kaikista mahdollisista paikoista. 

Ilta alkoi jo hämärtymään eikä mitään ompeluksia ollut saatu valmiiksi. Lopulta kaivoin kyseisen koneen käyttöohjekirjan netistä, englanninkielisenä. Oli suomenkielinenkin versio, mutta sen avatakseen olisi pitänyt suunnilleen antaa syntymäaikansakin. Ajattelin, pidä tunkkis!


Kahlasin netistä kaikki 70 englanninkielistä sivua läpi. Lopussa oli ohjeet miten koneen suojakuori ruuvataan auki. Sieltä tipahti vääntynyt metalliosa. Tästä se räksäys oli kuulunut. En saanut konetta kuntoon eikä netistäkään löytynyt lähistöltä ompelukonekorjaajien yhteystietoja.


Siispä otettiin käyttöön suunnitelma bee, eli jatketaan neulomista. Tämä kuukausi on varattu käsitöille. Sama tuo mitä tekee, kunhan valmista syntyy. Aika tavaran kaupitsee, heh!

Katsoin Pinterestistä ideoita ja keksin alkaa tekemään lasten sukkia langantähteistä. Lasten sukkia on vähemmän tarjolla kuin aikuisten. Kyllä näillekin käyttöä löytyy. 




Pätkistä tehdessäni tuli näin. Eli valtavasti langanpätkiä pääteltäväksi.. 



Sukista tuli nätin näköiset nurjalta puoleltakin tarkasteltuna. 




Seuraavaa sukkaa valmistaessani päättelin langanpätkiä jo neulontavaiheessa. Minulla ei olisi riittänyt kärsivällisyys käyttää enää 
toista kokonaista tuntia pelkkien langanpätkien päättelemiseen. 



Ihan siistin näköinen tuli jämälankasukkien etupuolestakin. Tarkempia neulontaohjeita löytää netistä. Ja seuraavaksi polvisukat! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti