perjantai 26. huhtikuuta 2024

Tilattiin Temulta



No niin. Nyt se tapahtui. Ensimmäinen kiinakauppatilaus. Yrittäjän on tietty huolehdittava veroilmoitusten täytöstä. Joskus operaatio aiheuttaa harmaita hiuksia, tunteiden kuohuntaa ynnä muita lieveilmiöitä. Kun tärkeä velvollisuus on saatu onnellisesti suoritettua, voi itsensä palkita sankaruudesta pienellä lahjalla.

Olin pitkään seurannut Wishin verkkokauppaa. Tuotteet vaikuttivat mielenkiintoisilta ja olivat edullisia. Pitkä toimitusaika mietitytti. Ja postikulut olivat kalliimmat kuin itse tuotteet???

Temu ei peri postikuluja lainkaan ja tavarat olivat samankaltaisia kuin Wishillä. Niinpä tilasin Temulta muutaman tuotteen kokeen näkeeksi. Luin arvostelut huolella. Firmalla oli vielä toimitustakuu.




Paketti saapui luvatussa ajassa. Ymmärsin, että se olisi pitänyt tulla kotiintoimitettuna. Mutta se tulikin matkahuollon pakettiautomaattiin. Alkoi jännittävin vaihe. Paketin avaus. 




Ensin pussista ilmestyi tilaamani jenkkihuivi. Ei ollut hinnalla pilattu kun maksoi vain euron.




Huivi oli juuri sen värinen kuin kuvassa. Materiaalin pitäisi olla puuvillaa. Vaikutti joltain aivan muulta. Jospa siinä on jokin pintakäsittely. Pesussa se selviää. Tiedotusvälineissä oli juttua toisen kiinafirman myrkkytekstiileistä. Ei uskalla käyttää ennen pesua. Kovin oli ohutta materiaalia.



Saadakseen paketin ylipäätään tulemaan, täytyy tilata 10 euron arvosta. Ostin huivin lisäksi muiden muassa tällaisen helminauhan. Tämäkin oli siististi pakattu. Pussin päällä tarra Made in China.



Riipus oli painavasta materiaalista, joten vaikutti arvokkaalta. Käytössä kestävyyttä en mene arvioimaan. Jossain liikkeessä myyvät samankaltaisia kalliimmalla hinnalla. Tässä kaunis lahja ripiltä päässeelle tai koulusta valmistuneelle.

Kiina on maailman mahti ja täten varoittelevat Temustakin. Älä lataa sovellusta laitteellesi! Se on vakoiluohjelma. Maksa klarnalla. Älä tallenna luottokorttisi tietoja. Älä osta elektroniikkaa. Kannattaa käyttää talonpoikaisjärkeä. Jos kuka tahtoo tutustua tähän halpakauppaan syvemmin, klikkaa tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti