perjantai 1. maaliskuuta 2024

Körttisukat



Talvella on aikaa käsitöille ja mietin, minkähänlaiset sukat tekisin seuraavaksi. Tuttuni oli neulonut niin sanotut "körttisukat" ja sama ajatus oli hautunut päässäni jo pidempään. Joten tuumasta toimeen.

Olin ostanut marketista tarjouksesta tummanharmaata Kotikulta-lankaa. Siihen sopivaa toista lankaa ei löytynytkään varastoista. Niinpä päätin lähteä shoppailureissulle.

Tummanharmasseen sopivaa vaalenharmaata löytyi kaupasta, mutta se oli normaalihinnasta, eli euron kalliimpaa. Ostin langan kun kerran sitä olin lähtenyt hakemaan.

Pienyrittäjän kevättalvinen voimainponnistus on veroilmoitusten täyttö. Sain ne valmiiksi ja palkitsin itseni hyvin suoritetusta urakasta sukkaprojektilla. 

Mistään ei meinannut löytyä körttisukkien kädestä pitäen -ohjetta. Novita on piilottanut aiemmin kaikelle kansalle näkyneet neule- ja virkkausohjeensa. Tällaiselle satunnaisesti käsitöitä tekevälle täytyy olla tarkat ohjeet.

Jouduin välillä purkamaan innostuttuani neulontaan. Huomasin tehneeni eri tavalla yhdessä kohdassa ja työ alkoi siitä kohdin kuromaan. Toista sukkaa päätellessäni olin jättänyt yhden raidan tekemättä. Ei kun jälleen purkuhommiin.

Valmistuivathan ne lopulta. Tein sukat ohuemmilla puikoilla, joten koko vastaa numeroa 38/39. 40 numeron sukat olivat suunnitelmissa - suomalaisten jalan koko on vuosien mittaan nääs kasvanut, muillakin kuin meikäläisellä!

Ja arvatkaa, mikä minulla on seuraavana projektina? Tähänhän jää ihan koukkuun! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti