perjantai 8. maaliskuuta 2024

Sukkaa pukkaa!



Käsityöharrastukseni lähti nyt kokonaan lapasesta. Tässä tapauksessa sukasta. Saatuani toisetkin körttisukat valmiiksi - mieleeni johtui, tekisinkö sateenkaarenväriset sukat? En itse ole niin sanotusti sateenkaari-immeisiä, mutta voihan heitäkin palvella.

Sattuikin sopivasti läheisessä marketissa olevan Seitsemän Veljeksen raitalangat tarjouksessa 5,49 € 100 gramman kerä. Bed&breakfastin vessa- ja talouspaperit olivat lopussa ja kun nekin olivat lankojen kanssa yhtäaikaa tarjouksessa, niin ei kun ostoksille.

Oli niin inspiroivan näköistä lankaa, että jo samana iltana piti laittaa neuletyö puikoille, vaikka tekemättömien rästitöiden lista kasvoi uhkaavasti.



Alku sujui sutjakkaasti. Alettuani neulomaan sukan terää, purin kantapohjan viimeisen kerroksen ja lisäsin siihen yhden kerroksen. Näin kantapohjan ja terän alun väliin ei päässyt muodostumaan ylimääräistä eriväriraitaa.


Seuraavaksi minua alkoivat tökkimään oranssilla päättyvä varsi ja oranssilla alkava sukan terä. Aloin kutomaan toista sukkaa tehdäkseni varteen yhden raidan lisää. Onnistunko tällä tempulla välttämään raitojen samankaltaisuuden?




Sitten kävi näin...... 


Illalla olivat molemmat sukat valmiit. Viis siitä, että samanvärinen raita toistuu varren ja terän liitoskohdassa. 

Minua moititaan että teen lyhytvartisia sukkia. Tuon verran jäi lankaa tähteeksi. Eli olisi tuosta saanut yhden ylimääräisen raidan kumpaankin sukanvarteen.

Sukat ovat 38/39 koon jalkoihin. Varren korkeus on 12 cm. Terän leveys noin 22 cm ja terän pituus 25 cm. Mitat ovat noin-mittoja. Materiaali on villa-polyamidisekoitusta 75 %/25 %. Hienopesu 40°, tasokuivaus. Kiinnostuitko? Voit ostaa sukat verkkokaupasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti