perjantai 10. helmikuuta 2023

Pakastin järjestykseen!


Tällaisen sadepäivän työksi päätin järjestää meidän pakastearkun. Meillä on 300 litran pakastin, kun täältä umpikuusikosta on pitkä matka ruokakauppaan. Ja alemman luokan tieverkko tahtoo olla huonossa kunnossa kesät talvet.


Kauan on ollut ongelmana se, että pakastimeen ei mahdu mitään eikä sieltä koskaan löydä mitään. Päätin kokeilla kestokassiniksiä. Tuttu lahjoitti meille ylimääräisiä kestokasseja, joten lajittelin eri ruokalajit erivärisiin kasseihin ja putsasin kuurat pois pakastearkun pinnoilta. Kuvan vihreässä kassissa on kaikki pakastekasvikset.

Jäätä ja huurretta pakastimesta kertyi pari pesuvadillista. Heitin ne ulos lumihankeen. Sieltäpähän sulavat kun kevät koittaa. Aivan pakastearkun pohjalta tuli löytö vastaan. Tammikuussa 2015 pidettiin hirsirakennuksen harjakaiset ja tarjolla oli hernekeittoa. Ruokaa jäi ylikin ja laitoin sen pakastimeen. Kahdeksan vuotta vanha hernekeitto päätyi kompostiin. 


Tuli melko siistin näköinen järjestys kotipakastimeen. Kun vielä olisi jokin hissisysteemi, jolla voisi kasseja nostella toistensa päältä. Ja tänään meillä oli päivälliseksi kalakeittoa kasvissekoituksen kera. Nämäkin pakastimen aarteita. Kuinkas muuten!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti