perjantai 27. tammikuuta 2023

Räks ja poks ja mitä sitten sattuikaan



Oltiin päiväettonella kun yhtäkkiä kuului jokin poksahdus. Arvelin, että vaatekori putosi hyllyltä kun se oli jo valmiiksi kallellaan ja on tehnyt saman ennenkin. 

Pidettiin ettonet kunnolla loppuun asti. Kori ei ollutkaan pudonnut vaan nökötti entisellä paikallaan hieman kallellaan. Tarkemmin tarkasteltuna huomattiin makuuhuoneen ulkoikkunalasin menneen säpäleiksi mustia höyheniä välissä. Lasin rikkoja oli lentänyt pois paikalta hyvän sään aikana.

Eihän siinä muu auttanut kuin tilata lasiliikkeestä uusi ikkunalasi. Sopivan kokoisen lasin hankkiminen tapahtuu kätevästi lähettämällä älypuhelimella kuvat ja mitat särkyneestä ruudusta.


Mutta Neiti Harmitus Mitsupissille lasin vaihto olikin tosi jännä juttu. Ensin kissu seurasi tilannetta tuvan ikkunasta. 


Sitten kissu katsoi parhaimmaksi maastoutua pöydän alle. 




Asentajan työn edetessä kissa rohkaistui keittiöstä seuraamaan tilannetta. Hetken kuluttua se oli mamman sängyn alla. 


Eikä aikaakaan kun se ryömi pois, sängyn alta ja uskalsi katsoa ikkunaremonttia silmästä silmään. Lopulta kissa hyppäsi ikkunan vieressä olleelle pöydälle. Kun asentaja kantoi uuden ehjän ikkunalasin paikoilleen, katsoi työnvalvoja parhaimmaksi siirtyä etäämmälle. 

Ikkuna saatiin vaihdettua vajaassa tunnissa. Kiitokset paikalliselle lasitusliikkeelle ripeästä työstä. Perinnepihan kissun on nyt hyvä tarkkailla tilannetta ulkona ehjän ikkunalasin läpi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti