perjantai 13. tammikuuta 2023

Kokeiltiin uusi pankkipalvelu



Kirkonkylällä oli S-pankin palveluauto ja minulla oli läheiseni kuolinpesään liittyviä asioita selvitettävänä. Koputin suurehkon pakettiauton ovelle ja mennä torhalsin suoraan sisälle. Siellä olikin tuttavani asioimassa ja pyytelin anteeksi tunkeutumistani.


Virkailija neuvoi ottamaan vuoronumeron S-marketin sisätiloista. Marketissa olikin toinen tuttuni odottamassa vuoroaan pankkiautoon ja hän neuvoi minua, miten toimitaan. En ollut huomannutkaan, että marketissa on jonotusnumeroautomaatti. Pankkiauton olen nähnyt parkissa aiemminkin mutta minulla ei ole ollut asiaa sinne kun hoidan lähes kaikki älykännykällä.


Marketin sisällä oli toinen pankkitoimihenkilö ja hän tuli kysymään asiaani. Kerroin asiani ja mainitsin, ettei minulla ole vielä henkkaria. Hän epäili etten pysty asiaani hoitamaan ilman henkilöllisyystodistusta, mutta ainakin saan sen vireille. Sitten hän tiedusteli, onko minulla mobiilipankkia. Onhan minulla! Hoidan sillä lähes kaikki asiat ja pystyn kirjautumaan virallisiin palveluihin mm. metsä- ja maatalousasioissa. Hurjan kätevä keksintö! Sitten virkailija tiedusteli, onko minulla puhelin matkassa. Olihan minulla, mutta se oli autossa, kun arvelin, ettei puhelinta tarvitse pankkikonttorissa asiointiin. Kiittelin neuvokasta pankkivirkailijaa ja kipaisin hakemaan kännykkäni autosta.


Kun tulin puhelimeni kanssa, minua ennen jonossa ollut tuttavani poistui juuri palveluautosta ja ei kun seuraava "potilas" sisään. Suureen pakettiautoon oli rakennettu työpöytä tietokoneineen ja skannereineen. Virkailija istui tiskin takana ja asiakkaille oli varattu kaksi tuolia. Välillä kolmaskin tuttuni pyrki sisään kesken asiointini. Hänkin yhtä äkkinäinen kuin minä ja neuvoimme häntä hakemaan vuorolapun marketin sisältä automaatista.


Selostin asiani. Minun täytyi kirjautua kännykälläni mobiilipankkiin eikä koko henkkaria tarvittukaan. Ajokortti sentään vaadittiin. Mobiilipankin käyttämiseen tarvittiin hieman ohjausta, kun en ole tehnyt sillä aiemmin tämänkaltaisia tunnistautumisia. Ja jännittikin hurjasti. Asia hoitui erinäisten kopiointien, tulostamisten, skannausten ja allekirjoitusten jälkeen kertaheitolla kuntoon.


Kiitokset vaan ihanille pankkitoimihenkilöille, että sain kimurantin asiani hoidettua loppuun asti. Niin ja tietenkin ilmaiseksi! 

1 kommentti:

  1. Nämä kuolinpesäasiat teettävät kyllä kaikenlaista meille ikääntyville. Mutta onpa mainiota, että maaseudulla palvelee vielä tällainen pankkiauto. Luulin, ettei sellaisia enää ole. Yllätyksekseni olen juuri oppinut, että myös kuolinpesän tyhjennyksen voi tilata palveluna. Vanhemmalle väelle ainakin tyhjennys voi käydä ihan fyysisesti voimille, joten on hyvä tietää, että palvelukin on olemassa.
    https://www.pt-paperipalvelu.fi/kuolinpesien-tyhjennykset

    VastaaPoista