Yläpihan tilalta saa tilauksesta keittolounasta. Tilaukset 2 vrk etukäteen WhatsApp 358505994630 tai email ylapihantila@gmail.com . Aloin tässä räknäämään, miten kannattavaa ruokailujen järjestäminen loppujen lopuksi on.
Esimerkiksi lohikeiton ainekset sekä jälkiruoka 10 hengelle maksavat 43 euroa. Siihen vielä työt päälle, niin eipä jää paljon käteen, mikäli veloittaa 10 € hengeltä. Pirtti itsessään tarjoaa loistopaikan pienille tilaisuuksille sekä ruokailuille: historiallinen miljöö, komeat näköalat, helppo sijainti kylätien varressa jne. Elintarvikkeiden hinnannousun ovat muutkin todenneet. Ohessa kuvakaappaus eräästä artikkelista
Nostaisiko aterian hintaa vai käyttäisikö edullisempia raaka-aineita? Kasvikset eivät vielä ole kovin kalliita, mutta liha ja kala ovat. Esimerkiksi pelkkä lohi 10 hengen ateriaan maksaa 20 euroa.
Pienenä anekdoottina kerrottakoon, kun nuohooja tuli kerran sanomaan, että eräs henkilö on huolestunut, muistammeko ilmoittaa verottajalle tuottoisan matkailubisneksemme kaikki tulot. Pari viikkoa sitten taas eräs kävijä ihmetteli, millä täällä keskellä-ei-mitään oikein eletään? Voisiko todeta, huolensa kullakin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti