perjantai 28. helmikuuta 2025

Omenahyve





Ostin laskiaiseksi karjalanpaistia. Jouluna jäi meillä pakollinen paisti hankkimatta sen kalliin hinnan vuoksi ja siksi kun oli muutakin syötävää.








Meillä ollaan ihastuttu jälkiruokana omenahyveeseen. Siksikin kun kotipuutarhassa kasvaa hyvätuottoisia omenapuita. Otin reseptin jostain talteen kauan sitten. En alkanut sitä tähän etsimään vaan tein herkun ulkomuistista.



Kaivoin pakastimesta omenalohkoja. Levitin ne voideltuun uunivuokaan. Samalla tuli inventoitua pakastimen sisältö. Omenat löytyivät säiliön pohjalta.



Omenien päälle tulee muruseos kaurahiutaleista, sokerista ja voista. Sulatin tähän 50 grammaa voita, lisäsin puoli desilitraa hienoa sokeria, teelusikallisen vanilliinisokeria. Joku voi laittaa kanelia - makuasia! Sekoitin vielä desilitran gluteenittomia kaurahiutaleita ja levitin seoksen omenalohkojen päälle. Laitoin paistoksen karjalanpaistin seuraksi tunniksi uuniin 200 asteeseen. 





Tältä omenahyve näyttää valmiina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti