perjantai 20. syyskuuta 2024

Isompi uuni ja kuinkas siinä kävikään

 




Yksi kotileipomomme pääartikkeleista ovat laktoosittomat karjalanpiirakat. Kirvailin pitkään, kun 50-senttisessä uunissa piirakoista tuli lituskaisia jos pellille mahdutti niitä 20 kappaletta.


Aiempi uuni oli saman levyinen, mutta leivinpellit olivat siinä suuremmat. Päätin hankkia uuden, 60 cm levyisen sähkölieden kunnes huomasin, että niissäkin oli saman kokoiset leivinpellit. Eristeet ovat nykyisissä uuneissa paksummat, ja ne vievät sisätilaa.


Ongelma ratkesi, kun kokeilin sukulaiseni ehdotuksesta leipomaan 16 piirakkaa entisten 20 piirakan sijaan. Eipä tullut enää lituskaisia piirasia ja saatoin nostaa piirakoiden hintaa kun ne ovat nyt suuremmat kokoisia. 


Lisäksi joku lahjoitti meille juuri tähän uuniin sopivia leivinpeltejä. Joten uuniongelma ratkesi ilman kallista investointia. 

perjantai 13. syyskuuta 2024

Aterimet tori.fi:stä

 



Keväinen äitienpäivän ruokailu viimeistään osoitti sen että meillä on aterimia liian vähän. Tutut suosittelivat perinnemiljööseen Sorsakosken välineitä. Aloimme yhtenä iltana googlaamaan tori.fistä kyseisiä tarvikkeita. Löydettyämme mieluiset, lähetimme myyjälle tarjouksen. Tämä hyväksyi sen heti seuraavana aamuna.


Sitten alkoi jännitys, milloin posti lähettää tiedon saapuneesta paketista. Ehei! Se tulikin postilaatikkoon. Oli erittäin hyvin pakattu ja tuotteet vastasivat kuvausta. Myyjälle kerrottiin, mihin tarkoitukseen veitset ja haarukat menevät.


Instagramissa ja Facebookissa saimme paljon peukutuksia hyvistä kaupoista. Nyt ei ihan hetikohta lopu veitset ja haarukat vaikka tulisi isompi ryhmä aterioimaan. 

perjantai 6. syyskuuta 2024

Lähiruokaillaan!

 




Tänä vuonna Lähiruokapäivä - Osta tilalta -tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä. Ja mehän ollaan oltu mukana alusta asti! Monesti on kävijöitä tullut "rääppiäisille" seuraavana päivänä. Tänä vuonna meillä on myynnissä omenia. 




Mutta, että omenia ylipäätään pääsee poimimaan, täytyy niittää reilu kaksimetrinen heinikko tieltä pois. Ruohonleikkurilla ei heinikkoon ollut mitään asiaa. Raivaussahan terä taas oli kummasti juuttunut. Ei pyörinyt, tai pyörähti vain vähän vaikka mitä tököttiä niveliin laittoi. Ilmeisesti raskas heinänniitto on tukkinut sahan systeemit. Ja se onkin sitten isompi juttu alkaa hajottamaan ruuveja ja muttereita. 


Niinpä turvauduimme  perinteiseen viikatteeseen. Ei ollut helppoa niittää sitkeää heinikkoa 25 asteen lämpötilassa. Jotenkin onnistuimme suurimmat heinämättäät ja nokkospehkot nujertamaan.

Elikkäs tervetuloa meille lähiruokailemaan la-su 7.-8.9. klo 12-16! 



P.S. Maaseudun Tulevaisuus teki meiltä juttua joka on luettavissa 2.9.2024 ilmestyneestä numerosta.