perjantai 9. elokuuta 2024

Perkolaattori




Nyt tähänkin huusholliin hommattiin ammattikeittiöiden kahvinkeitin! Expondolta tilattiin ja rekka toi sen pihaan. Käyttöohjeissa ei (tietenkään) ollut suomen sanaa, mutta kouluenglannillakin pärjäsi. Laite maksoi 109 euroa ja kotiinkuljetus oli ilmainen. Saapi melko monta kahvikupposta keittää että saa rakkineen hinnan takaisin. Ostettiin sen vuoksi ettei tarvitse pannukahvin kanssa sählätä jos tulee suurempia porukoita. Syksyllä olemme maaseutuparlamentin yhtenä tutustumiskohteena. Lisäksi voi vaikka Huojuvan Ladon tänne kutsua konsertoimaan kun sadan kappaleen munkkieräkin tuli valmistettua viime vuonna.

Säiliöön mahtuu kuusi litraa vettä ja reilu paketillinen pannukahvia. 



Kahvijauhe laitetaan tähän metallisiivilään. Siivilä täytyy ohjeen mukaan kostuttaa ennen käyttöä. Pesin laitteen kaikki komponentit astianpesainevedellä ja kuivasin ne huolellisesti. 



Keitin ensimmäisen säiliön puhdasta vettä, että varastopölyt huuhtoutuvat pois. Veden mitta-asteikko on epäselvä. Jospa se siitä käytön aikana kirkastuu.






Perkolaattoriin kuuluu alusta, johon laitteesta mahdollisesti tippuva neste valuu. Hanasta painamalla saa kupillisen kuumaa. 





Laitteessa on kunnolliset merkkivalot ja lämpimänäpitotoiminto, jolla kahvi pysyy kuumana. Kun "kraanan" kautta oli kaikki neste pumpattu, oli säiliössä vielä lähes litra vettä..... 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti