perjantai 5. heinäkuuta 2024

"Laiska töitään lukoo"




.....sanoi vanha kansa. Maaseutuasujalla on totta totisesti paljo töitä, siis KOTItöitä. Siihen vielä lisäksi ansiotyö, niin ei ole vapaa-ajan viettopulmia kun sitä ei ole. Talvella yrität pitää asunnon ja vesiputket sulina ja tien auki, että voi edes lähteä pakoon talven ankaruutta. 


Kesät tappelet puolitoistametristen heinikoiden ja vesakoiden kanssa. Katsokaa miten komea järvimaisemamme on taas pusikoitunut. Toukokuussa tulivat hurjat helteet ja osa ensi talven polttopuista on vieläkin taivasalla. Sen verran tuli aikaiseksi tehtyä että pressu poistettiin niiden päältä. Sääennustus on luvannut sateita, joten nyt puut kastuvat uudelleen ellei kahlaa miehen mittaisessa heinikossa laittamaan pressua uudelleen puiden päälle. 


Kesäkukkien taimet eivät menneetkään kaupaksi, joten Kiinasta asti tilatut taimiruukut olivat turha hankinta. Maahan kylvetyt kesäkukat eivät kuivuuden ja kuumuuden vuoksi itäneet, joten myymättä jääneille kukantaimille löytyy kyllä paikka omassa kukkapenkissä. . 


Sain viimeinkin myytyä setävainajan sohvapöydän. Kuljetin pöydän tilalle varastohyllyn. Siihen on hyvä laittaa käsitöitä myyntiin. Tavarat hyllystä purin terassille ja siellä ne vieläkin odottavat loppusijoitusta. Nimittäin varaston lattia on niin ruokottomassa siivossa, että koko varasto on ensin tyhjennettävä ja siivottava. Sitkun, sitkun!


En ole vielä ehtinyt kokeilemaan meidän puutarhajyrsintä. Sehän ei lähtenyt toissa syksynä käyntiin. Osa perunoista on siksi vielä istuttamatta kun ei ole mullikkoa. Aloin viimeinkin niittämään pihamaata ja silmälasista irtosi linssi ja putosi heinikkoon. Olemme sitä kissojen ja koirien kanssa etsineet. Eikä ole löydetty. Se on uuden silmälasinlinssi hankinta edessä. Ne maksavat yli sata euroa ja niitä joutuu odottamaan pari-kolme viikkoa. Silmälasit alkavat olla muutenkin uusissa, että harmittaa kovasti rahanmeno linssiin, jota tarvitsee ehkä muutaman kuukauden.



Sitten kun kahvilarakennukseen sijoitetut varat on saatu takaisin, muutamme kaupunkiin kerrostaloon ja pyyhimme maalaispölyt jaloistamme. Sitten on aikaa neuloa rauhassa vaikka säärystimiä ja muistella maalaisajan työleiriä!