perjantai 9. helmikuuta 2024

Havuja p.....le!



Myräköitä on riittänyt pakkasten jälkeen. Tässä yhtenä iltana katsottiin kun joku yritti autolla ajaa meiltä nousevaa rinnettä. Koko päivän oli juoksuttanut lunta. Myllypuron kautta kulkeva perinteinen tieosuus ei koskaan tukkeudu kun metsä suojaa pahimmilta tuiskuilta. Jotkut eivät vaan sitä enää käytä, syystä tai toisesta.

Auto juuttui kiinni rinteeseen. Ei ollut muuta mahdollisuutta kuin kääntyä takaisin ja palata Myllypuron kautta. Ensin täytyi auto saada irti lumesta. Kuljettaja tuli kysymään lapiota ja mentiin kolan kanssa auttamaan. Kuljettajan kotiväelle ilmoitettiin että auto on jumissa. Ei hätää. Hikinen puoli tuntia huhkittiin ja auto suti vaan. Lunta oli paljon. Haettiin Pirtistä hiekoitussepeliä. 

Lopulta katkottiin oksia pihalle heitetystä joulukuusesta. Reilun tunnin mittaisen huhkimisen jälkeen auto saatiin irti ja kuljettaja käänsi auton pihatiemme risteyksessä. Kotiväki jo soitteli autoilijan perään. Kuljettaja kiitteli avusta ja lähti tyytyväisenä kotimatkalle sitä kautta mistä oli tullutkin. Hetken kuluttua tuli viesti että auto kuljettajineen on turvallisesti perillä. Täällä maaseudulla vielä huolehditaan ihmisistä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti