torstai 26. elokuuta 2021

Vaihtoehto muistamiselle


Ihmiset ovat kunnioittaneet poisnukkuneen läheisemme muistoa kukkasin ja adressein. Eräs sukulainen ehdotti vaihtoehtoista muotoa, eli muistamista pienellä rahasummalla. Tämä on varteenotettava ehdotus, sillä monimuotoisesta toiminnastamme huolimatta maatilamme ei ole kovin varakas. Ja kesäkahvilan rakentaminen tuli odotettua paljon kalliimmaksi. Emme saaneet rakentamiskustannuksiin mitään avustuksia. Lisäksi talossa on ilmennyt useita rakennusvirheitä.

Vanhat hirsirakennukset kaipaavat kunnostusta. 1700-luvulta peräisin olevaan luhtiaittaan olisi uusittava malkokatto sekä lattianiskat. Eloaitta kaipaa kengitystä ja navetta lattiavalua. Peltoa olisi raivattava vähintään puoli hehtaaria ensi kesään mennessä. Tähän kaikkeen kuluu useita tuhansia euroja. Emme saa ELY:ltä avustuksia, kun emme kuulu maakuntakaavaan, koska lähiympäristö on kokonaan metsitetty, joten meidänkään paikka ei ole enää yhtä arvokas kuin jos se sijaitsisi avoimella maaseudulla. 

Jos tunnet asian tärkeäksi, voit muistaa poisnukkunutta läheistämme rahasummalla Yläpihan tilan tilille FI40 3939 0057 0842 95. Viestikenttään maininta: Eilan muistolle. Vanhan sukutilamme säilyminen oli tärkeää edesmenneelle rakkaalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti